133.jpg

ЕВРОПА У ВМА

11. 09. 2010

Београд, 11. септембар- Учесници 31. конгреса Европског удружења војних новинара који се одржава у Београду, посетили су данас ВМА и упознали су са могућностима и досадашњим резултатима наше установе.

-Добродошли у нашу кућу здравља, храм медицинске струке и науке. Почаствован сам што данас људима од пера, из целе Европе могу да представим установу у којој се лече војни и цивилни осигураници из Србије и региона, у којој се бавимо медицином, као струком и науком, а осим тога школујемо и кадрове који представљају будућност војне медицине. –казао је генерал Јевтић, поздрављајући госте. Он је истакао да ВМА негује партнерски однос са представницима медија у циљу промоције и афирмације универзалних вредности и да је у томе настојању наша установа наишла на позитиван одговор штампаних и електронских медија у нашој земљи и окружењу.

Европским новинарима представљена је лична карта ВМА, а у наставку посете они су обишли Центар хитне помоћи, Клинику за ургентну интерну медицину и Клинику за васкуларну хирургију ВМА.

Захваљујући на срдачном пријему председник Европског удружења војних новинара пуковник Јерг Ашенбренер исказао је изузетно задовољство због указане прилике да он и његове колеге упознају установу као што је Војномедицинска академија. – Имате дугу и славну традицију, величанствену садашњост испуњену највећим достигнућима у свим областима медицине и извесну будућност. Будите и даље ослонац систему одбране Србије и понос Ваше земље! –рекао је пуковник Ашенбренер изразивши спремност за интензивнију сарадњу са нашом установом и укључење часописа Војносанитетски преглед у регистар европских војних гласила.

У разговору са начелником ВМА и члановима руководства наше установе европски војни новинари посебно су се интересовали за изазове руковођења и управљања медицинским гигантом као што је ВМА, могућности сарадње као и припреме наших припадника за учешће у међународним мировним мисијама и досадашња искуства на том пољу.


 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас