EDAIC.jpg

Европски испит из анестезиологије одржан на ВМА

19. 09. 2017

Писмени део испита за Европску диплому анестезиологије и интензивног лечења - EDAIC (European Diploma in Anaesthesiology and Intensive Care) у организацији Клинике за анестезиологију и интензивну терапију Војномедицинске академије и Удружења анестезиолога и интензивиста Србије (УАИС), одржан је на ВМА.
Први писмени део испита део је процеса добијања дипломе која се сматра посебном квалификацијом у овој грани медицине. Код кандидата се у исто време на различитим локацијама широм света по високим стандардима проверава знање из базичних наука и клиничких области релевантних за анестезиологе. Испит је ове године полагало четворо кандидата из Србије и региона, док је координатор догађаја била доц. др Војислава Нешковић из Клинике за анестезиологију и интензивну терапију ВМА уједно и званични испитивач из Србије за усмени део овог испита.
Војномедицинска академија један је од европских акредитованих центара и једини центар у региону за полагање овог интернационалног испита основаног на нивоу Европског удружења анестезиолога. Диплома EDAIC којој претходи полагање писменог и усменог дела испита обезбеђује континуирано подизање нивоа образовања и уједначавање професионалних стандарда анестезиолога у Европи.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас