Fizikalna_122016_1.jpg

Физијатријски скуп одржан на ВМА

06. 12. 2016

Дводневни курс о лечењу и рехабилитацији зглоба колена у организацији Клинике за физикалну медицину и рехабилитацију ВМА одржан је 2. и 3. децембра 2016. године на Војномедицинској академији.
Уводно предавање одржао је начелник Клинике за физикалну медицину и рехабилитацију ВМА пуковник проф. др Александар Ђуровић. Говорио је о најчешћим физијатријским стањима и обољењима овог комплексног зглоба, као и о клиничкој слици, дијагностици и третману када је глобални бол колена у питању.
Предавања током првог дана догађаја била су посвећена анатомији колена, обољењима и повредама коленог зглоба. Учесници су кроз 14 предавања могли да чују шта могу бити узроци бола зглоба колена у односу на угао посматрања јер правилно сагледавање бола је како је речено, неопходан део дијагностике којој следује адекватна терапија. Поред физијатара ВМА говорили су и прим. др Јасенка Васић Вилић са Института за радиологију ВМА и начелник Клинике за ортопедску хирургију и трауматологију ВМА пуковник доц. др Срђан Старчевић.
Другог дана традиционалног курса, који је такође окупио велики број учесника, одржана су предавања и радионице о различитим приступима у физиотерапији зглоба колена. Осим практичне обуке, полазници курса имали су прилику да виде мноштво примера и терапијских техника из клиничке праксе ВМА.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас