BAF2019.jpg

Форум анестезиолога одржан на ВМА

08. 04. 2019

Четврти београдски анестезија форум у организацији Секције за анестезиологију, интензивно лечење и терапију бола Српског лекарског друштва (СЛД), одржан је на Војномедицинској академији. Отварању скупа присуствовали су секретар за здравство Града Београда мр сц. мед. Вера Дражић, председник Академије медицинских наука СЛД проф. др Павле Миленковић и бројни гости из земље и региона.
Начелник ВМА пуковник проф. др Мирослав Вукосављевић поздрављајући скуп рекао је да је посебна част што се овако значајан догађај одржава у установи која ове године обележава јубилеј - 175 година постојања. Нагласио је и да је ВМА у својој дугој историји изнедрила бројне наследнике првих анестезиолога наше државе и остала расадник квалитетног анестезиолошког кадра.
У уводном делу говорили су и председник Секције СЛД проф. др Невена Калезић, начелник Клинике за анестезиологију и интензивну терапију ВМА пуковник доц. др Драган Ђорђевић и председник Академије медицинских наука СЛД проф. др Павле Миленковић. Истакнуто је да 550 пријављених учесника овај скуп чине једним од највећих стручних састанака анестезиолога у земљи који окупља еминентне предаваче из Србије, земаља у региону и иностранства. Додељена је и традиционална награда најбољем младом анестезиологу у претходној години, а признање је припало асист. др сци. Тјаши Ивошевић из Клинике за ОРЛ и максилофацијалну хирургију Клиничког центра Србије.
На четири одвојене сесије Београдског анестезија форума предавања, округле столове, панел дискусије, оралне и постер презентације одржали су експерти из различитих области. Захваљујући мултидисциплинарним свеобухватним темама попут преоперативне припреме високоризичних пацијената, новина у анестезиологији, реаниматологији и интензивном лечењу, хитним стањима и друго, учеснике су чинили не само анестезиолози већ и специјалисти хирургије, интерне и ургентне медицине и других специјалности.
 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас