Gimnazija_Svedska.jpg

Гимназијалци из Шведске посетили ВМА

20. 04. 2018

Ученици и професори стручне гимназије која школује и медицински кадар из Вестеруаса, Краљевина Шведска посетили су Војномедицинску академију у оквиру пројекта међународне размене студената и професора - SWERBIA.
Ђацима и професорима добродошлицу је пожелела главна сестра ВМА Верица Миловановић са сарадницима и посебно похвалила сарадњу са Медицинском школом „Надежда Петровић“ из Земуна која је и организатор ове стручне посете. Како је речено, реализација практичне наставе у различитим здравственим установама, а посебно када су у питању међународне активности, од великог је значаја за струку и науку медицинског кадра и својеврсна припрема за даљи развој каријере.
Током презентације рада установе гости су имали прилику да се упознају са капацитетима ВМА у погледу лечења, научноистраживачког рада и едукације, као и да обиђу организацијске целине како би ближе сагледали рад медицинског особља.
Једнодневној посети присуствовали су и ђаци Медицинске школе „Надежда Петровић“ који тренутно похађају практичну наставу у ВМА.
 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас