hirurgija_uzivo_na_VMA.jpg

Хирургија уживо на ВМА

15. 11. 2012

Претконгресни курс са хирургијом уживо, организован у оквиру 6. састанка Међународног друштва за ендоскопску хирургију кила (International Endohernia Society - IEHS), одржан је данас на Војномедицинској академији.
У уводној речи присутне су поздравили начелник Војномедицинске академије бригадни генерал проф. др Маријан Новаковић, председник IEHS проф. др Рајнхард Битнер (Reinhard Bittner) и председник Удружења херниолога Србије др Бојан Радовановић.
Начелник ВМА изразио је задовољство што је Војномедицинска академија укључена у организацију овог важног здравственог скупа који је у Београду окупио најугледнија имена хирургије за операцију киле са неколико континената, из преко 20 држава света. Рекао је да се лапараскопске операције киле изводе рутински на ВМА, али да ће данас хирурзи ВМА имати прилику да виде најбоље светске хирурге у овој бранши на делу, а неки од њих ће имати и част да им асистирају током операција.
Сви учесници скупа ималу си прилику да гледају пренос операција хијатус херније и препонских кила, као и постинцизионе киле које су изводили гостујући хирурзи-учесници састанка IEHS-а, у организацији Клинике за општу хирургију ВМА.
 
Београд, 15. новембар 2012. године

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас