434.jpg

Хирурзи из Јапана у посети ВМА

10. 09. 2008

Београд, 10. септембар - У оквиру све интензивније међународне  сарадње и размене стручних искустава ВМА су посетили истакнути јапански хирурзи:  проф. др сц. мед. Хитосхи Схиозаки, директор Универзитетске болнице Кинки из Осаке и  др сц. мед. Хиронори Схигеока из  Опште болнице   у Осаки. Са овим институцијама ВМА је остварила успешну сарадњу у области хирургије и гастроентерологије.
Јапанским колегама добродошлицу у ВМА пожелео је Начелник, генерал-мајор проф. др Миодраг Јевтић који је том приликом истакао да запослени у ВМА, као и српски народ у целини, високо цене  пријатељску помоћ коју  Јапан пружа Србији, а која укључује  и стручна усавршавања наших лекара у престижним јапанским медицинским центрима и изразио наду да ће се таква сарадња наставити у будућности у обостраном интересу.
Гостима  из Јапана су презентовани и основни подаци о делатности ВМА у лечењу, едукацији и научно-истраживачком раду с посебним освртом на њене потенцијале и могућности у међународној стручној и научној сарадњи.
Захваљујући на речима добродошлице, јапански хирурзи су  изразили своје задовољство због прилке да се упознају са  медицинским гигантом какав  је ВМА  и потврдили су своју спремност да наставе започету сарадњу са нашом институцијом у свим областима хирургије и осталим гранама медицине.
 
 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас