APA.jpg

Хирурзи ВМА на конгресу Америчке панкреасне асоцијације

04. 11. 2013

Представници Клинике за општу хирургију ВМА проф. др Дарко Мирковић и др Михаило Безмаревић учествовали су на овогодишњем 44. конгресу Америчке панкреасне асоцијације одржаном од 29. октобра до 2. новембра 2013. године у Мајамију, САД.
Овај највећи и најзначајнији светски конгрес о болестима панкреаса уједно је обухватио и састанак светских удружења за борбу против болести панкреаса, Европског панкреасног клуба, Интернационалне асоцијације панкреатологије, Јапанског и Корејског панкреасног удружења.
На Конгресу су активно учешће имали сви водећи светски клиничари и истраживачи, као и светски здравствени центри који се баве научноистраживачким радом и лечењем болести панкреаса, а тим лекара са Клинике учествовао је са две постер презентације: "Однос дукталног аденокарцинома панкреаса и панкреасне интраепителне неоплазије у ресецираним узорцима након Виплове процедуре" (Relationship between pancreatic ductal adenocarcinoma and pancreatic intraepithelial neoplasia (PanIN) in resected specimens after Whipple’s procedure) и "Инсулином панкреаса: шездесетогодишње искуство у дијагностици и лечењу" (Insulinoma of the Pancreas: 60 Years Expеrience in Diagnosis and Treatment).
Осим презентације, др Михаило Безмаревић је међу 34 пријављена кандидата освојио друго место на конкурсу за младе истраживаче.
 
 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас