naisa2024.jpg

Хирурзи ВМА на међународном конгресу минималноинвазивне хирургије

22. 04. 2024

Хирурзи Војномедицинске академије учествовали су на другом међународном конгресу минималноинвазивне хирургије абдомена - NAISA, одржаном од 17. до 19. априла 2024. године у Нишу.
Од наших хирурга, који су уједно имали и запажена предавања, учествовали су начелник Другог одељења Kлинике за општу хирургију ВМА проф. др Бошко Милев, др сц. мед. Саша Драговић и доц. др Михаило Безмаревић. Предавања су била из области колоректалне хирургије, везане за искуство и ставове за лечење оболелих од карцинома ректума, лапароскопске операције панкреаса, као и слезине. Размена искуства и нова сазнања из области лапароскопске хирургије свакако ће допринети савременијем збрињавању и лечењу пацијената у ВМА.
Kонференција, којој је присуствовало око 500 учесника, организована је под покровитељством и у организацији Удружења ендоскопских хирурга Србије и Центра за минималноинвазивну хирургију Универзитетског клиничког центра Ниш. Окупила је стручњаке, хирурге и медицинску индустрију у циљу што бољег приступа лечењу пацијената који се подвргавају минималноинвазивној хирургији. Научни програм обухватио је предавања подељена на “Hernia Masterclass”, лапароскопију једњака и желуца, баријатријску хирургију, ургентну лапароскопску хирургију, колоректалну и хепато-панкреатно-билијарну хирургију.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас