Radomir-Matunovic.jpg

IN MEMORIAM

20. 08. 2020

 

Дана 17.8.2020. године преминуо је наш драги, поштовани и цењени професор др Радомир Матуновић, дугогодишњи члан колектива Клинике за кардиологију ВМА.
Највећи део свог радног века професор Матуновић је провео на Војномедицинској академији, тј. Клиници за кардиологију. Био је диван човек, тих и повучен али увек спреман да се укључи и помогне да се проблем реши, без обзира да ли се радило о стручном или организацијском проблему.
Дуго година је био начелник 1. одељења клинике, а од 2014. године до 2017. године и начелник Клинике за кардиологију. Од 2014. године је био редовни професор на Медицинском факултету Универзитета одбране. 
Током свог рада, посебно као начелник клинике, залагао се за усавршавање постојећих метода рада, едукацију кадра и увођење нових метода, посебно у области електрофизиологије и ехокардиографије.
Био је члан Удружења кардиолога Србије и Eвропског удружења кардиолога, ехокардиографиста и Удружења за поремећај срчаног ритма и срчану слабост.
Објавио је преко 200 научних радова из области интерне медицине и кардиологије, 6 стручних књига и више поглавља у књигама, као и 18 радова у индексираним часописима.
Заувек ће остати у нашим срцима и мислима, као човек и стручњак.
Почивајте у миру драги професоре, нека Вам је лака српска земља

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас