Slobodan Loncarevic.jpg

IN MEMORIAM

24. 02. 2021

 
IN MEMORIAM

Пуковник Војске Србије
доц. др сци. мед. Слободан Лончаревић
28.01.1959. - 13.02.2021.
максилофацијални хирург ВМА
 
Дана 13.2.2021. године изненада нас је заувек напустио наш драги дугогодишњи колега и сарадник пуковник доц. др сц мед Слободан Лончаревић, максилофацијални хирург у Клиници за максилофацијалну хирургију Војномедицинске академије у Београду.
Пуковник доц. др сци. Мед. Слободан Лончаревић рођен је 28.01.1959. године у Крагујевцу. Основну школу и XI гимназију завршио је у Београду. Дипломирао је на Стоматолошком факултету у Београду 1987. године, а  специјализацију из  максилофацијалне хирургије завршио је 1994. године са одличним успехом. Радни стаж и прво запослење као официр тадашње СРЈ је започео у Клиници за максилофацијалну хирургију Војномедицинске академије у марту 1996. године као капетан прве класе. Докторску дисертацију под насловом "Значај корелације клиничких, патолошких и имунопатолошких налаза у перитуморском ткиву за хируршко лечење оралног планоцелуларног карциномa" oдбранио је у јуну  2011. године на Медицинском факултету у Крагујевцу и тиме стекао научни назив доктор медицинских наука.  Од 2012. године био је предавач на Интегрисаним академским студијама стоматологије Универзитета у Крагујевцу из два предмета: Максилофацијална хирургија и Орофацијални бол. У чин пуковника Војске Србије је унапређен 2013. године. У току службе у ВМА обављао је дужност лекара специјалисте у Клиници за МФХ ВМА, а од 2012. до 2019. године био је Начелник Центра за дневну хирургију ВМА. Био је активан у Српском лекарском друштву, Лекарској комори Србије, Удружењу максилофацијалних хирурга Србије и члан Европског удружења на краниомаксилофацијалну хирургију. Као аутор бројних радова из области максилофацијалне хирургије и вансеријски беневолентна особа био је узор млађим колегама и одан пријатељ сарадницима. У више наврата у току службе је награђиван и похваљиван, а такође је за успешно служење одликован:

1. Војна споменица за обележавање јубиларних годишњица Војске Србије 2015.
2. Војна спомен-медаља за ревносну војну службу за 20 година 2017.
3. Војна спомен-медаља за учешће у борбеним дејствима СРЈ 2018.
4. Војна споменица „Двадесетогодишњица одбране отаџбине од НАТО агресије 2018.
 
Остају нам дубоке успомене на изузетну личност, топлу и племениту душу широког срца и изузетног стручњака и преданог педагога. Поред завидне каријере, остаће упамћен међу пријатељима, колегама и студентима као честит човек ведрог духа, непосредан и отворен. Красила га је љубазност, доброта и достојанствен однос према пацијентима, студентима, сарадницима и колегама, озбиљан и посвећен однос према раду и преданост хирургији, али такође и дубока оданост породици и бројним пријатељима.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас