motiva flora.JPG

Иновације у области пластичне хирургије

09. 04. 2024

У Војномедицинској академији урађен је први акт реконструкције дојке након мастектомије ткивним експандером Motiva Flora, иновативним експандером реномираног светског произвођача.
Операцији, која представља искорак у досадашњем оперативном третману карцинома, присуствовали су начелник Групе хируршких клиника ВМА пк проф. др Бобан Ђорђевић, директор компаније Establishment Labs за Европу Филип Босна и глобални менаџер за АБР Јосип Ковачевић.
Најважнија карактеристика експандера је да не садржи метал, те да након уградње омогућује зрачну терапију и читав низ дијагностичких процедура, укључујући и магнетну резонанцу као додатну методу за рану дијагностику болести, што до сада није био случај.
Операцију је извео начелник Клинике за пластичну хирургију и опекотине ВМА пуковник проф. др Ненад Степић са својим тимом. Овим поводом се захвалио на одлуци да се прва интервенција најсавременијим експандером уради у ВМА. Нагласио је да се у ВМА годишње уради преко стотину оперативних захвата реконструкција дојки и да праћење светских трендова у хирургији остаје основни принцип рада у ВМА.
Поводом оперативног захвата урађеног у ВМА, директор Establishment Labs за Европу господин Филип Босна рекао је да је велика част што је ВМА прихватила да прва у Србији изведе операцију уградње експандера дојке најновије генерације „Flora TissueExpander“ и захвалио на могућности да присуствује догађају. Додао је и то да се коришћењем најнапреднијих производа и унапређењем техника реконструкције доста доприноси здрављу и квалитету живота пацијенткиња које су прележале карцином дојке, те да је данашњи оперативни захват још један показатељ да компанија Establishment Labs држи за приоритет здравље и добробит жена.

 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас