Kongres.JPG

Извештај са конгреса дерматолога

16. 06. 2013

Конгрес Удружења дерматовенеролога Србије одржан је од 12. до 15. јуна 2013. године у Београду. Председник организационионог одбора Конгреса био је проф. др Радош Зечевић, председник научног одбора проф. др Лидија Кандолф Секуловић, а генерални секретар доц. др Жељко Мијушковић са Клинике за кожне и полне болести Војномедицинске академије у Београду.
Конгресу је присуствовало око 400 учесника из Србије и региона – из Македоније, Бугарске, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Хрватске, Словеније и Мађарске. Учесници Конгреса су имали прилику да чују 28 еминентних предавача по позиву из региона, Европе и Сједињених Америчких Држава који су, уз најбоље дерматовенерологе из Србије, разменили најновијих сазнања и искустава о меланому, туморима коже, псоријази, аутоимунским и инфламаторним болестима коже, полно преносивим болестима и естетској дерматологији.
Дан пре почетка Конгреса одржан је курс из дермоскопије на коме су предавачи били проф. др Ђузепе Аргенцино (Giuseppe Argenziano) и проф. др Ирис Залаудек (Iris Zalaudek) који су водећи стручњаци у свету на пољу раног откривања тумора коже.
У оквиру рада Конгреса, у среду, 12. јуна 2013. године у Центру „Сава“ одржана је промоција књиге „Савремена терапија псоријазе“ аутора проф. др Радоша Зечевића, проф. др Лидије Кандолф Секуловић, проф. др Данила Војводића и доц. др Жељка Мијушковића. О књизи су говорили рецензенти, проф. др Марина Јовановић са Медицинског факултета Универзитета у Новом Саду и проф. др Ивана Бинић са Медицинског факултета Универзитета у Нишу, као и сами аутори. Један од разлога за објављивање ове монографије наведен је недостатак литературе о псоријази на српском језику. Књига обједињује савремене ставове о лечењу псоријазе из постојећих међународних водича и препорука за лечење и намењена је свим лекарима који лече болеснике са овом болешћу. Такође, књига је намењена и лекарима примарне здравствене заштите да би били упознати са савременим опцијама у лечењу псоријазе, како би пацијента могли да упуте дерматологу, али и да спроведу терапију коју је дерматолог индиковао.
По броју учесника, тема, и предавача по позиву, овај конгрес представља највећи скуп дерматовенеролога у региону у 2013. години.
 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас