Kongres neurologa 2013.jpg

Извештај са Конгреса неуролога Србије

21. 11. 2013

IX/XV Конгрес неуролога Србије са међународним учешћем у организацији Клинике за неурологију Клиничког центра Србије и Клинике за неурологију ВМА одржан је у Београду од 14. до 16. новембра 2013. године под патронатом Друштва неуролога Србије.
На Конгресу је учествовало преко 700 неуролога са 135 иностраних учесника, а главне теме су обухватиле цереброваскуларна обољења, неуролошке болести код деце, болести периферног нервног система и савремену неуролошку дијагностику и терапију. Свака од тема била је обрађена кроз пленарна предавања и више мини симпозијума у оквиру којих су били изнети најсавременији ставови и досадашња искуства у дијагностици и лечењу ових болести.
Конгрес је започео едукативним курсевима у просторијама Војномедицинске академије о практичним проблемима савремене неуросонологије, новинама у терапијском приступу мултиплој склерози, хроничним главобољама као дијагностичким и терапијским изазовима, током којих су лекари Клинике за неурологију водили седам сесија и били модератори на још шест постер сесија што је била повољна прилика за изношење сопствених искустава из праксе. Значајан допринос лекари ВМА дали су и у научном и стручном делу са укупно 15 оралних презентација у главним сесијама, а од укупно 21 приказане постер презентације чији су аутори лекари ВМА, две су сврстане међу најбоље на овогодишњем националном скупу.
Лекари ВМА на специјализацији самостално су изложили резултате својих радова у облику постер презентација са веома запаженим успехом и похвалама модератора док је сам Конгрес оцењен као најбоље организовани састанак овог нивоа уз рекордни број домаћих и страних учесника.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас