281.jpg

Јачање сарадње са санитетском службом СР Немачке

17. 08. 2009

Београд, 17. август - Делегација Санитетске службе Немачке коју предводи санитетски пуковник проф.др Урлих Кунц, заменик начелника Војне болнице у Улму и главни координатор за медицинско усавршавање у оквиру Бундесвера, отпочела је вишедневну радну посету ВМА у оквиру које ће се упознати са организацијом и радом наше установе са посебним акцентом на размену стручних искустава у области неурохирургије и урологије. Предвиђени су и договори о конкретизацији стручне сарадње на овим пољима и даљем унапређењу војномедицинске сарадње две земље у области едукације.
Гостима је успешан боравак у Србији, Београду и Војномедицинској академији пожелео начелник ВМА , генерал-мајор проф.др Миодраг Јевтић са сарадницима. Том приликом, генерал Јевтић осврнуо се на досадашњу сарадњу две земље у домену усавршавања наших лекара у Немачкој у области организације санитетске службе. Генерал Јевтић указао је на значај даљег наставка сарадње две санитетске службе и њеног подизања на виши ниво у оквиру службе лечења, превентивне медицине и едукације кадрова.
- Предуслов за то је да се боље упознамо и то је данашњи задатак мојих сарадника који ће Вам представити личну карту ВМА, организацију службе лечења, образовања и научноистраживачког рада, као и наше резултате и искуства у областима неурохирургије и урологије - истакао је генерал Јевтић.
Након уводних презентација, гости из Немачке обишли су Центар хитне помоћи, Клинику за анаестезиологију и интензивну терапију ВМА и Дијагностичко-поликлинички центар са Центром за дневну хирургију. У току даље посете пуковник Кунц и мајор Добшиц упознаће се са практичним радом Клинике за неурохирургију и Клинике за урологију ВМА и са својим српским колегама учествоваће у компликованим хируршким интервенцијама које се рутински спроводе у овим организацијским целинама ВМА: стабилизацији кичме и трансплантацији бубрега.    
 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас