102.jpg

ЈОШ ЈЕДНА СТРАНИЦА АКАДЕМСКЕ ИСТОРИЈЕ

03. 12. 2010

Београд, 03.децембар - Академски потенцијал ВМА додатно је оснажен на јучерашњој 526. седници Наставно-научног већа ВМА током које је, у складу са законским прописима и јединственим критеријумима, учињен избор 13 редовних професора, 5 ванредних професора, 5 доцената и 4 асистента. Изборној седници је присуствовало и више академика и професора Медицинских факултета из Београда и Крагујевца, као и Стоматолошког факултета и Факултета ветеринарске медицине у Београду.

Наставно-научни потенцијал ВМА данас чини 39 редовних професора и 1 научни саветник, 39 ванредних професора и 3 виша научна сарадника, 42 доцента и 4 научна сарадника, као и 43 асистента и 1 истраживач сарадник.

ВМА никада у својој историји није имала овако велики број еминентних стручњака који су истовремено и лидери у многим областима медицинске професије. Управа ВМА исказала је задовољство овом чињеницом истовремено захваљујући свим колегама са других Медицинских факултета у Србији који су активно учествовали у избору наших наставника. Овим чином су и у пракси остварени резултати закључака састанка декана свих Медицнских факултета у нашој земљи који је прошлог месеца одржан у ВМА.


ВМА је трајно опредељена за академску, стручну и научно-истраживачку сарадњу са колегама широм земље што потврђује и чињеница да је све већи број наших припадника укључен у додипломску и последипломску сарадњу као и у рад испитних комисија на медицинским, стоматолошким и фарамцеутским факултетима у земљи.

 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас