503.jpg

Кадети Медицинског факултета ВМА донирали помоћ

23. 05. 2014

Кадети Медицинског факултета Војномедицинске академије Универзитета одбране у Београду прикључили су се хуманитарној акцији за помоћ становништву угроженом од поплава на подручју општине Обреновац. Прикупљену новчану помоћ у износу од 67.000,00 динара донирали су у виду неопходних хигијенских средстава, лекова, пелена за децу и чарапа потребних за становнике из Обреновца који су смештени у колективним центрима. Прикупљена помоћ достављена је Студентском дому "4. април", Основној школи "Гаврило Принцип" у Земуну и на стадион Црвене Звезде. За волонтере и све који су укључени у рад колективних центара донирали су средства за дезинфекцију (маске, рукавице, крпе, асепсол и остало).
Од 22. маја 2014. године, кадети свакодневно учествују у раду тимова Сектора за превентивну медицину Војномедицинске академије, који су ангажовани ради асанације терена у поплављеним подручјима као део тима за превентивну медицинску заштиту Министарства одбране Војске Републике Србије.
Њихови задаци су хигијенско-епидемиолошко извиђање, асанација терена, контрола водоснадбевања, контрола отклоњеног отпада и спречавање ширења заразних болести.
 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас