523.jpg

Kандидаткиње за официре Санитетске службе положиле заклетву

14. 02. 2012

Кандидаткиње 3. класе за официре Санитетске службе свечано су положиле заклетву данас, 14. фебруара 2012. године на Војномедицинској академији. 
Начелник ВМА бригадни генерал проф. др Маријан Новаковић честитао је кандидаткињама положену заклетву и рекао да је обука прилика да се стекну нова професионална знања и искуства, али и да се успоставе добри међуљудски и колегијални односи. Истакао је посебно задовољство чињеницом да је цела класа састављена од припадница женског пола, будућих војних лекарки. To је у потпуности у складу са Резолуцијом УН 1325 о укључивању жена у безбедносна питања, на чијој имплементацији ради Министарство одбране.
Обуку и оспособљавање за официре санитетске службе почело је 18 кандидаткиња, докторки медицине које су примљене на конкурсу Министарства одбране за потребе Војске Србије. Обука траје четири месеца, а лица која је успешно заврше биће унапређена у чин активних официра санитетске службе и распоређена на рад у јединицама и установама Војске Србије и Министарства одбране. 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Лекарски савети

Važniji linkovi

Pratite nas