Ohajo 16122015.jpg

Командант НГ Охаја на ВМА

16. 12. 2015

Заступник начелника Војномедицинске академије пуковник проф. др Зоран Шегрт примио је данас делегацију САД на челу са командантом Националне гарде (НГ) Охаја генерал-мајором Марком Бартманом. Тема састанка са америчком делегацијом, која се налази у вишедневној посети нашој земљи, била је унапређење војномедицинске сарадње у оквиру Програма државног партнерства са НГ Охаја, који су обе стране оцениле као веома успешан.
Пуковник Шегрт упознао је саговорника са делокругом рада и начином функционисања Војномедицинске академије. Изразио је задовољство што уважени гост, у оквиру посете Србији, долази и у ову институцију, имајући у виду квалитет и значај билатеране сарадње на плану војне медицине. Рекао је да се нада да ће и овај сусрет бити још једна коцкица у зиду даље надградње добре сарадње.
Генерал Бартман је изразио задовољство што се током свог трећег боравка у Србији налази на ВМА и потврдио важност сарадње у области војног здравства за америчку страну.
Током састанка представљени су будући планови заједничког медицинског ангажовања у војним вежбама, а било је речи и о учешћу српских представника у мировним мисијама под мандатом Уједињених нација и Европске уније.
Гости су имали прилику да обиђу клинике за анестезију и интензивну терапију и ургентну интерну медицину, Операциони блок са централном стерилизацијом, као и Институт за радиологију.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас