NIK_0388.jpg

Командант НГ Охаја у посети војном здравству

10. 09. 2022

Начелник Управе за војно здравство бригадни генерал др сци вет. мед. Радивоје Анђелковић и заменик начелника ВМА бригадни генерал проф. др Драган Динчић састали су се са командантом Националне гарде Охајa генерал-мајором Џоном Харисом на Војномедицинској академији.
Састанак, организован у оквиру вишедневне посете НГ Охаја Републици Србији, био је прилика да се разговара о плодовима досадашње сарадње у области војне медицине, али и направе прелиминарни планови за наставак континуитета од 2015. године.
Генерал Анђелковић се овом приликом захвалио и за вредну донацију Сједињених Америчких Држава привременој ковид болници на Карабурми и истакао да је пандемија коронавируса заједничка битка коју приводимо крају. Наглашена је и сарадња са НГ Охајо кроз различите облике међународних активности од којих се посебно истичу заједничка медицинска ангажовања и други облици међународних обука приликом којих је размена искустава у специфичним околностима од изузетног значаја за обученост војних медицинара. Такође, било је речи о мировним операцијама и њиховом утицају на ментално здравље учесника и свеопшту отпорност медицинара на стресне ситуације, али и о раду Управе за војно здравство на новим стандардима свих нивоа здравствене заштите.
Са начелником Сектора за лечење ВМА пк др Мирославом Броћићем и пп др Владаном Живковићем из Клинике за пулмологију ВМА разговарано је о унапређењу здравства и клиничке праксе путем размене знања из различитих области медицине и наведено да је сарадња са НГ Охајо модел како се једноставно достижу велики резултати.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас