02122016.JPG

Конференција биохемичара Србије одржана на ВМА

02. 12. 2016

XIX научна конференција посвећена животу и делу професора Ивана Беркеша у организацији Друштва медицинских биохемичара Србије, научног фонда „Професор Иван Беркеш“ и Института за медицинску биохемију ВМА, одржана је на Војномедицинској академији.
У уводном обраћању декан Медицинског факултета ВМА Универзитета одбране у Београду пуковник проф. др Небојша Јовић рекао је да је ВМА посебно поносна што је још једном место сусрета великог броја биохемичара. Нагласио је да је ово прилика да чујемо најновија достигнућа из области од чијег напретка зависе модерна медицина, савремена дијагностика и лечење пацијената и честитао најбољим студентима Фармацеутског факултета у Београду - добитницима награде са именом професора Беркеша.
Присутнима се обратила и декан Фармацеутског факултета Универзитета у Београду проф. др Зорица Вујић. Истакла је да се данашњим скупом наставља традиција дуга 19 година и да је ово прилика да се још једном укаже поштовање доајену медицинске биохемије и клиничке ензимологије на нашим просторима.
Организациони одбор конференције на челу са проф. др Надом Мајкић-Синг, уручио је дипломе овогодишњим лауреатима научног фонда „Професор Иван Беркеш“. Признања су додељена најбољим студентима фармације у протеклој години за врхунски допринос у областима фармације и медицинске биохемије.
У научном делу конференције одржан је низ предавања о резултатима најновијих истраживања из области медицинске биохемије, а учесници су имали прилику да чују и презентације најбољих докторских дисертација.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас