MFVMA.jpg

Конкурси за упис из грађанства на Медицински факултет ВМА

16. 06. 2017

Конкурси за упис прве генерације на трогодишње струковне студије за медицинске сестре, као и на докторске, специјалистичке и интегрисане академске студије медицине из грађанства отворени су на Медицинском факултету ВМА Универзитета одбране у Београду.
Поред постојећих докторских академских и специјалистичких академских студија за студенате из грађанства, Медицински факултет ВМА увео је новину да се на интегрисане студије медицине могу пријавити заинтересована лица из грађанства без обавезе даљег ангажовања у систему војног здравства.
Студијски програм за медицинске сестре акредитован је прошле године, а наставља традицију некадашње ВМА да се при установи у којој се једнако вреднују лечење, едукација и научноистраживачки рад, уведе и школовање за медицинске техничаре у складу са европским оквирима образовања.
У школској 2017/18. години пет самофинансирајућих студената који испуне услове јавног конкурса уписати студије за стицање звања доктора медицине, смер основних струковних студија за медицинске сестре моћи ће да упише десет самофинансирајућих студената. Специјалистичке академске студије понуђене су у осам студијских програма:
  • Трауматологија – 20 кандидата;
  • Медицинска токсикологија – 6 кандидата;
  • Фармакокинетика и биоеквиваленција лекова – 4 кандидата;
  • Имплантати у оралној медицини – 5 кандидата;
  • Орално здравље и пародонтална медицина – 4 кандидата;
  • Хируршко-ортодонтско лечење деформитета лица и вилица – 5 кандидата;
  • Орална медицина – 5 кандидата;
  • Биоинжињерство и медицинска информатика – 10 кандидата.
На докторске академске студије отворено је десет места за студенте који могу да бирају између пет понуђених програма: (Молекулска медицина, Неуронаука, Фармакологија и токсикологија, Превентивна медицина и Клиничка медицина).
Више информација о условима конкурса доступно је на сајту Медицинског факултета ВМА Универзитета одбране у Београду
 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас