86.jpg

Кућа здравља за српске спортисте

31. 01. 2011

Београд, 31.јануар - Потписивањем Протокола о сарадњи ВМА и Олимпијског комитета Србије (ОКС) свим добитницима националних признања, спортистима који су на олимпијским играма, европским и светским првенствима освајали медаље и на најбољи могући начин представљали своју земљу, омогућено је да у ВМА обављају систематске и специјалистичке прегледе. Протокол којим се практично унапређује и побољшава здравствена заштита наших заслужних спортиста потписали су на начелник ВМА генерал-мајор проф. др Миодраг Јевтић и председник ОКС Владе Дивац.

- Врхунски спортисти Србије су промотери највреднијег што земља Србија има, а ВМА је наше национално благо и престоница здравља. Ви побеђујете у спортским такмичењима и проносите славу и углед наше земље, а наш задатак је да побеђујемо у најсветијој бици, за спашавање људског живота и унапређење здравља методама савремене медицине. Препознали смо да на том путу морамо да корачамо заједно и управо зато  данас успостављамо сарадњу у функцији јачања здравља и подршке врхунском спорту. Ту смо да, пре свега превентивно, а уколико затреба и на други начин помогнемо да наши спортисти и наше спортске легенде остану здраве-рекао је генерал Јевтић поздрављајујући делегацију Олимпијског комитета Србије у којој су поред председника били и генерални секретар Ђорђе Вишацки и господин Ђорђе Перишић, као и представници Удружења добитника националних признања Светлана Цеца Китић и Љиљана Станојевић. 

Председник ОКС Владе Дивац је оценио да је ово још један леп пример како држава помаже асовима и захвалио запосленима на ВМА који ће водити бригу о здрављу наших спортиста. – Важно је истаћи да је ово и порука младим спортистима, да неко брине о њима и после окончања спортске каријере. Многи спортисти за време својих напорних каријера доживе теже и лакше повреде и сигурно је веома значајно да знају да ће о њиховом здрављу у будућности бринути врсни стручњаци ВМА. Ми спортисти сви имамо своје спортске куће, а данас смо добили и своју кућу здравља.-казао је Владе Дивац.

Обараћајући се у име Удружења добитника националних признања, председница истог, рукометашица, Светлана Цеца Китић нагласила је да ће ова сарадња за наше спортске легенде бти драгоцена, јер ништа није важније од здравља. - Надам се да ће и друге институције следити пример ВМА.-рекла је Светлана Китић. 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас