217.jpg

Курс иновација из дезинфекције, дезинсекције и дератизације

27. 01. 2010

Београд, 27.јануар- У организацији Института за епидемиологију ВМА, под руководством проф.др Новице Стајковића, у ВМА је организован едукативни курс "Иновације из дезинфекције, дезинсекције и дератизације".
Овај курс је намењен лицима из Војске Србије и цивилних организација која се професионално баве овом проблематиком, у циљу њиховог ближег упознавања са најновијим сазнањима и достигнућима у области појаве и превенције нових болести, синтезе и апликације нових препарата, употребе нових апаратура у примени средстава, методолошких промена, савремених типова мониторинга и мера заштите оператера и животне средине.
Едукативни курс похађала су 192 полазника, од тога 40 припадника Војске Србије и 152 лица из других структура у нашој земљи.
Стручњаци ВМА, КЦ Србије и Хемијског факултета у Београду одржали су предавања о мерама превенције вируса грипа типа А(H1N1) са освртом на дезинфекцију, биолошкој ефикасности дезинфекционих препарата на нашем тржишту, новој регулативи биоцида у Србији у односу на Европску Унију као и о векторима маларије у нашем подручју и мерама превенције при одласку у ендемска подручја.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас