250412.jpg

Курс "Oрганизацијa рада санитетске и здравствене службе у масовним несрећама "

25. 04. 2012

Курс  у оквиру континуиране медицинске едукације са темом "Oрганизацијa рада санитетске и здравствене службе у масовним несрећама  " у организацији Тренинг центра санитетске службе, Сектора за школовање и НИР одржан је на ВМА.
Полазници курса су имали прилику да чују најновија предавања из области менаџмента  масовних несрећа која су држали наставници Тренинг центра санитетске службе.
Предавањима су обухваћене теме : Eфикасно планирање за случај катастрофа,Интеграција регионалног Хитног медицинског система  и  епидемиологија катастрофа,Психолошки аспекти реаговања на катастрофе, Менаџмент хитних ситуација,Улога и задаци организације Црвеног крста у масовним несрећама, Хемијски, биолошки, радиолошки, нуклеарни и експлозиви великог капацитета (CBRNE).
Теоретски су приказана најновија сазнања и протоколи  реаговања у масовним несрећама, а практично је увежбана евакуација  повређених и оболелих копненим и ваздушним путем.
Курсу је присуствовало 45 лекара свих профила, припадника МО од којих  већина ради на местима где се сусрећу са политрауматизованим пацијентима и којима је континуирана едукација и усавршавање из ове области неопходна.      

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас