Kurs ratna hirurgija UK.jpg

Курс за британске војне лекаре одржан на ВМА

20. 12. 2016

Курс ратне хирургије и токсикологије намењен припадницима Оружаних снага Уједињеног Краљевства одржан је на Војномедицинској академији од 13. до 16. децембра 2016. године.
Седам британских војних лекара предвођених потпуковницом Лауром Ен Дафи (Laura Ann Duffy) дочекали су заступник начелника Групе хируршких клиника ВМА пук. проф. др Ненад Степић и начелница Националног центра за контролу тровања ВМА проф. др Славица Вучинић са сарадницима. Полазницима курса представљена је организација рада ВМА и имали су прилику да се упознају са програмом едукације организоване у оквиру плана билатералне војне сарадње.
Током четири дана учесници курса похађали су предавања о хируршком збрињавању ратних повреда, пружању помоћи у случају масовних несрећа, искуствима припадника ВМА у мировним операцијама, као и искуствима и препорукама на тему акутних тровања, генетског инжењеринга, биотехнологија и других специфичних медицинских области. По завршетку курса полазницима су уручени сертификати, а имали су прилику и да обиђу организационе целине Војномедицинске академије.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас