esp vma.jpg

Лекари ВМА на Европском конгресу патолога

22. 09. 2015

Лекари Института за патологију и судску медицину ВМА предвођени начелницом Института проф. др Снежаном Церовић представљали су Војномедицинску академију на 27. европском конгресу патолога одржаном од 5. до 9. септембра 2015. године у Београду.
Поред запаженог учешћа лекара ВМА у виду излагања радова и копредседавања постер сесијама, двоје лекара на специјализацији је овом приликом награђено грантовима Европског удружења патолога.
Стручни програм конгреса био је подељен у сесије посвећене едукацији, процени квалитета и свести јавности о овој специјалности, а главна тема догађаја који је окупио учеснике из 81 земље била је "Патологија - рушење баријера у медицини". Кроз предавања неких од најпознатијих имена из ове гране медицине указано је на важне промене у науци које имају утицаја на свакодневне одлуке у медицинској пракси, али и на важност интеракције патологије са другим специјалностима попут генетике, молекуларне биологије и биоинформатике. Такође, први пут је на овом конгресу у програму била тема "Патологија у јавности", са идејом промоције значаја ове специјализације уочи обележавања 18. новембра, Светског дана патологије.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас