88.jpg

МЕДИЦИНСКА САРАДЊА СА ЦРНОМ ГОРОМ

25. 01. 2011

Београд, 25.јануар - Начелник ВМА генерал-мајор проф. др Миодраг Јевтић боравио је у Црној Гори у службеној посети Приватној здравственој установи „Мељине“ и том приликом је са директором ове установе доц. др Будимиром Шегртом потписао Уговор о научно-техничкој сарадњи у домену здравствене, академске и научноистраживачке делатности. 

- Овом чину претходиле су иницијативе и разговори са Министарством одбране Србије чији је ВМА интегративни део. Расположени смо за сарадњу и желимо да сва знања и искуства која имамо поделимо са другима служећи општем добру, у мисији очувања и унапређења здравља. – казао је генерал Јевтић. Он је изразио наду да ће успеху сарадње и реализацији потписаног допринети вишегодишња успешна сарадња коју ВМА има са Фондом здравственог осигурања и Министарством здравља Црне Горе. 

Едукација кадра, научноистраживачки рад као и медицинска сарадња у областима урологије, ургентне медицине, васкуларне хирургије, офталмологије, радиологије, кардиологије, гастроентерологије, ендокринологије, физикалне медицине и другим гранама медицине само су неке од клаузула које су прецизиране уговором.  

Током боравка у Црној Гори начелник ВМА генерал-мајор проф.др Миодраг Јевтић састао се и са господином др Милорадом Дрљевићем, директором Агенције за лијекове и медицинска средства Црне Горе и том приликом договорени су модалитети будуће сарадње која је дефинисана потписаним Протоколом о научно-техничкој сарадњи.  

 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас