Paula Vaninen 1.jpg

Међународна сарадња Националног центра за контролу тровања ВМА

17. 08. 2017

Директорка Института Верифин Универзитета у Хелсинкију проф. Паула Ванинен (Paula Vanninen), боравила је у посети Националном центру за контролу тровања Војномедицинске академије.
На уводном састанку начелница Националног центра за контролу тровања (НЦКТ) ВМА проф. др Славица Вучинић са сарадницама проф. др Јасмином Јовић-Стошић и доц. др Снежаном Ђорђевић, упознала је гошћу са радом и активностима Центра, као и сарадњом са међународним организацијама и институтима. Важан предмет разговора била је и могућност даљег усавршавања припадника НЦКТ ВМА у области различитих аналитичких метода детекције хемијског оружја у Институту Верифин.
Током боравка у Војномедицинској академији проф. Ванинен одржала је предавање о активностима Института Верифин, који је једна од референтних лабораторија Организације за забрану хемијског оружја (Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons - OPCW) задужена за верификацију Конвенције о забрани хемијског оружја. Присутни су имали прилику да се ближе упознају са областима рада Института, о критеријумима одабира референтних лабораторија, процедурама у пракси, али и изазовима током испитивања узорака.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас