250.jpg

Међународни конгрес неурохирурга

09. 11. 2009

Београд, 9. новембар - У периоду од 24 до 28.10. 2009. у Њу Орлеансу, САД одржан је Конгрес интернационалног струковног удружења неурохирурга (Congress of Neurological Surgeon), у чијем раду је учествовало више од хиљаду стручњака из више земаља света.
Ово удружење се сматра водећим струковним удружењем неурохирурга у свету и основано је у циљу сталне размене научних информација, усавршавања и унапређења неурохируршког знања и праксе. Удружење је оснивач два најутицајнијианеурохирушка часописа: Neurosurgery и Operative Neurosurgery.
Као члан ове асоцијације у статусу Активног интернационалног члана у раду конгреса учествовао је неурохирург ВМА, пуковник доц. др Милан Спаић, који је у сесији Десет најбољих радова у области хирургије бола представио рад са насловом:
Spaic M., Houlden D., Schwartz M.
Minimally Invasive DREZ Operation – Experimental Surgical Evidence
Минимално инвазивна операција за лечења хроничног бола-резултати експерименталног пројекта
Овај рад резултат је експерименталног пројекта проистеклог из заједничке сарадње ВМА и Универзитета у Торонту на пољу лечења хроничног бола насталог услед повреде кичмене мождине, по принципу минимално инвазивне хирургије у кратком временском периоду.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас