503.jpg

Међународни курс радиотерапије на ВМА

19. 11. 2012

Курс "Примена ортоволтажне радиотерапије у лечењу малигних и бенигних болести и значај контроле квалитета у радиотерапији" у организацији Института за радиологију Војномедицинске академије и Српског удружења радиотерапијских техничара одржан је 17. и 18. новембра 2012. године на Војномедицинској академији.
Овај скуп са међународним учешћем одржан је под покровитељством Међународне агенције за атомску енергију (International Atomic Energy Agency - IAEA) у оквиру програма „Обука тренера“ који за циљ има стицање најновијих сазнања и вештина из домена савремене радиотерапије у радиотерапијским центрима Србије и окружења. 
Програм курса био је подељен у две целине. Током првог дана предавања су била посвећена ортоволтажној радиотерапији и контроли квалитета рада у радиотерапији, док је наредни дан био намењен практичним приказима рада апарата и дневних процедура у Одељењу за радиотерапију ВМА. Више од 80 полазника курса присуствовало је стручним излагањима лекара ВМА и гостујућих предавача из земље и иностранства, међу којима се издвајају др Едуардо Розенблат (Eduardo Rosenblatt), онколог из IAEA и Андреас Оставиц (Andreas Osztavics), радиотерапијски техничар са Универзитетске клинике у Бечу и представник Европског удружења за радиотерапију и онкологију (European Society for Therapeutic Radiology and Oncology - ESTRO).
 
Београд, 19. новембар 2012. године

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас