239.jpg

Међународни скуп о образовању будућих официра

05. 12. 2009

Београд, 5. децембар - У организацији Министарства одбране Републике Србије, 3. и 4. децембра, у Дому Гарде у Топчидеру, одржан је међународни скуп „Потребна знања официра Војске Србије 2010-2020“. Поред домаћих учесника, у раду скупа су учествовали ректори, декани и професори војних образовних институција из Чешке, Француске, Белгије, Хрватске, Словачке, Велике Британије и Мађарске. Излагања и дискусије су биле прилика да се размене искуства о структури и нивоима образовања официра у појединим земљама, све у циљу побољшања квалитета образовања будућих официра.
О школовању санитетских официра у Војсци Србије, на скупу је говорила проф. др Мирјана Животић-Вановић, начелник Сектора за школовање и научноистраживачки рад ВМА. Након кратког приказа постојећег система школовања војних лекара, образложила је разлоге због којих је у склопу реформе војног школства изабран нов приступ, који се примењује од ове школске године, уписом прве генерације кадета на студије медицине у Високој школи ВМА. Поред тога, она је изнела и концепт плана за даље унапређење образовања санитетског кадра у целини.
На скупу је закључено да су стална контрола квалитета образовања, перманентно преиспитивање и иновације наставних планова и програма, уз нове методе наставе, основни темељи образовања будућих официра, пред које се постављају све већи захтеви.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас