FA VMA 2016.JPG

Министар Ђорђевић на годишњој анализи рада ВМА

20. 02. 2017

Министар одбране Зоран Ђорђевић присуствовао је редовној годишњој анализи функционалне способности Војномедицинске академије за 2016. годину.
Заступник начелника Војномедицинске академије пуковник проф. др Мирослав Вукосављевић изразио је очекивање да ће 2017. година бити година стабилизације, обнове и реформе Војномедицинске академије у којој ће се много лакше решавати нагомилани проблеми у свакодневном раду. Као највеће проблеме издвојио је снабдевање лековима и санитетским материјалом, кадровску непопуњеност, највише медицинским сестрама и техничарима, као и неопходност инфраструктурне обнове и технолошког опремања. Истовремено, захвалио је заменику начелника ВМА пуковнику проф. др Драгану Динчићу који је са тимом сарадника у прошлој години обезбедио несметано функционисање институције.
У плановима за 2017. годину је најавио да су већ остварене добре вести у виду додатних средстава за набавку лекова и санитетског материјала које је обезбедило Министарство одбране, као и додатна средства за обнову и инфраструктуру. Изразио је задовољство због сарадње са Републичким фондом за здравствено осигурање са којим је већ потписан споразум за ову годину, а преко кога ВМА, кроз тзв. оквирне споразуме, обезбеђује стабилан процес санитетског снабдевања.
Поред министра одбране, годишњој анализи ВМА присуствовали су помоћница министра одбране за буџет и финансије Радмила Јагодић, начелник кабинета министра одбране бригадни генерал Синиша Радовић, заменик начелника Управе за војно здравство пуковник др Угљеша Јовићић, начелник Управе за логистику (Ј-4) бригадни генерал Жељко Нинковић, директор Фонда СОВО Драгиша Дабетић и други представници Министарства одбране и Војске Србије.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас