MOGS donorske.JPG

Министар одбране и начелник Генералштаба потписали донорске картице

08. 12. 2016

Министар одбране Зоран Ђорђевић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, са члановима оба колегијума, данас су у Војномедицинској академији у Београду потписали донорске картице, пружајући подршку националној кампањи завештања органа.
Министар одбране је том приликом рекао да су он, генерал Диковић и чланови колегијума на тај начин „одговорили на најважнији позив у животу“.
„Надам се да ће наш пример охрабрити што више грађана да се прикључе акцији која је директна подршка трансплатацији органа и спашавању људских живота. Искрено верујем да ће кампања завештања органа заживети још успешније и померити Србију са зачеља европске листе донора.“, рекао је министар Ђорђевић, подсетивши да је нову иницијативу за омасовљење донорских картица покренуо премијер Србије Александар Вучић.
Поступак завештања органа започео је у Војномедицинској академији још 2002. године, ради популаризације и унапређења програма трансплантације, а до сада је донорске картице потписало око 120.000 грађана.
Потписивању донорских картица претходио је састанак чланова колегијума министра одбране и начелника Генералштаба Војске Србије.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас