MO 05032017.JPG

Министар одбране посетио повређене на ВМА

05. 03. 2017

Министар одбране Зоран Ђорђевић обишао је десет припадника Министарства одбране и ватрогасце Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије, који се налазе на лечењу на Војномедицинској академији због повреда задобијених приликом експлозије у Техничком ремонтном заводу у Крагујевцу.
Заступник начелника Војномедицинске академије пуковник проф. др Мирослав Вукосављевић, заједно са дежурним медицинским особљем, обавестио је министра Ђорђевића да се повређени опорављају и да су предузете све неопходне медицинске мере како би се што пре успешно окончао период болничког лечења.
Приликом посете ВМА, министар Ђорђевић се уверио и да се старији водник прве класе Милош Новаковић, повређен у саобраћајној несрећи код Владичиног Хана, који се налази у јединици интензивне неге, успешно опоравља од задобијених повреда.
Министар одбране обишао је и члана Управног одбора Европске атлетске федерације Лућана Бара, који је збринут на Клиници за неурологију након задобијених повреда приликом пада током Европског атлетског првенства које се одржава у Београду. Лућано Бара је захвалио министру на жељама за брзим оздрављењем и пренео захвалност лекарима ВМА на ефикасно указаној помоћи.
Приликом обиласка болесника на одељењима интензивне неге, Клинике за оториноларингологију, неурохирургије и хирургије, министар Ђорђевић посетио је и студенткињу из Призрена која студира медицину у Приштини и поклонио јој је књигу уз жељу да и она што пре постане добар и посвећен лекар. Иначе, министар је студенткињу упознао приликом ранијих посета јединици интензивне неге.
 

 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас