karaburma-2312020.jpg

Министар Стефановић обишао војну болницу Карабурма

23. 12. 2020

 

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић обишао је данас војну болницу Карабурма, где је након разговора са руководством и особљем болнице изразио још једном захвалност свим здравственим радницима у Србији, посебно оним  који раде у војномедицинском систему, на свему што су учинили у претходном периоду.
- Разговарали смо са командантом болнице др Удовичићем, др Таушаном и са медицинским особљем, који овде заиста даноноћно већ месецима раде и брину, у овом тренутку о 126 тешких пацијената. Кроз наше војно здравство у ковид систему у претходном периоду прошло је више од пет хиљада људи – нагласио је министар Стефановић.
Он је подсетио да је војна болница Карабурма специфична по томе што се у њу шаљу ковид пацијенти са најтежим симптомима.
- Људи који овде раде заиста се лавовски боре за сваки живот, боре се за сваког човека и наравно да последице по њихово здравље буду што мање. Разговарао сам са њима и о условима њиховог рада, о ономе што треба додатно да им помогнемо и ономе што они чине за сваког од људи који долазе овде у војну болницу. Оно што је мој утисак и већине грађана Србије јесте да лекари, наше медицинске сестре, техничари и сви други људи који учествују у војном систему и у цивилном систему здравства чине један огроман посао за све нас, ризикујући и своје здравље – истакао је министар Стефановић.
Он је додао да зато сви морамо уложити максималне напоре како би се помогло да њихов посао буде што лакши.
- Доктор Удовичић каже да за Нову годину организују овде дочек, јер ће сви бити овде у том тренутку у црвеној зони, а ја хоћу зато да замолим грађане Србије да им се не придруже, да помогнемо да се нико нови не разболи, да будемо одговорни и да помогнемо нашим лекарима да им посао буде лакши. 
Надам се да ћемо уз вакцину, која је како је председник Вучић и обећао већ почела да стиже у Србију, и у наредној години и масовнију вакцинацију, моћи да се вратимо нормалном животу и да ће све ово врло брзо бити иза нас – закључио је министар Стефановић.
Командант војне болнице Карабурма пуковник др Иво Удовичић, у присуству начелника Управе за војно здравство генерал-мајора Угљеше Јовичића, информисао је министра Стефановића о тренутом стању у том војномедицинском центру, а током обиласка министар одбране разговарао је са здравственим радницима у тој болници, која од марта 2020. године није престајала са радом и где је ангажован највећи број припадника војног здравства.
Када је реч о стању у осталим војноздравственим установама, у привременој ковид болници у Штарк арени тренутно су на лечењу 442 пацијента. У Војној болници Нови Сад збринуто је 19, док је у Војној болници Ниш на лечењу 37 ковид пацијената.
 
 
 
 
ВИДЕОГАЛЕРИЈА
 
 
23.12.2020
mp4 (190,18 MB)
 
Обилазак
 
23.12.2020
mp4 (199,54 MB)
 
Изјава министра Стефановића

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас