obilazak Karaburma.jpg

Министар Стефановић: Војна болница „Карабурма“ ускоро добија мултислајсни скенер

07. 04. 2022

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић обишао је данас војну ковид болницу „Карабурма“ која ће, како је најавио, ускоро добити нови мултислајсни скенер. Стефановић се још једном захвалио запосленима на њиховом неуморном раду од почетка пандемије ковида и подсетио да се и у овом тренутку боре за здравље 46 пацијената.
- Драго ми је да затичем у добром расположењу све наше лекаре и медицинско особље, који заиста неуморно раде од почетка пандемије ковид-19. Ови људи не да нису клонули духом, већ су пуни елана и енергије и боре се да ковид буде иза нас у правом смислу те речи. Данас се у војној болници "Карабурма" налази 46 пацијената и то су тешки пацијенти којима је потребна интензивна нега све време. Надамо се да ће тај број бити и мањи, он је наравно заиста мањи у односу на оне у пиковима епидемије, али свакако упозорава да морамо стално да будемо на опрезу - рекао је министар Стефановић.
Ова војна болница налази се већ две године непрекидно у ковид режиму и у њој је од почетка априла 2020. године, када је примила првог пацијента, до данас збринуто више од 4.200 оболелих. Министар Стефановић данас је обишао и завршне радове на адаптацији дела објекта за потребе мултислајсног скенера који ће, како је истакао, допринети квалитетнијој и бржој здравственој заштити пацијената.
- Очекујемо ускоро мултислајсни скенер из донације Сједињених Америчких Држава, који ће бити значајна помоћ и у дијагностиковању ковида, али и када ковид буде иза нас. Наиме, један од наших циљева је да војна болница "Карабурма" у неком будућем периоду постане општа болница, као установа секундарне здравствене заштите, буде помоћ свим пацијентима и тако олакша рад терцијарног здравства, односно Војномедицинске академије. Желим још једном да изразим огромну захвалност др Удовичићу и читавом његовом тиму на свему што су урадили и настављају да раде, а ми ћемо учинити све што можемо да олакшамо њихов посао – рекао је министар Стефановић.
Током данашње посете, министар одбране уручио је пригодне поклоне медицинском особљу војне болнице "Карабурма" у знак захвалности за њихов труд и залагање за негу и збрињавање пацијената.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас