MO-Dan-SnSl.JPG

Министар Вулин: Војно здравство је привилегија припадника војске

30. 07. 2018

Поводом Дана санитетске службе, министар одбране Александар Вулин изјавио је да је у протеклих годину дана у војно здравственим установама реализовано више од три милиона прегледа војних и цивилних осигураника, од чега су готово половина специјалистички прегледи. Више од милион прегледа пружено је цивилним осигураницима.
- Захваљујући разумевању председника Републике Србије и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића повећана су улагања у војно здравство, а јачамо и кадровски потенцијал. Никада у војним апотекама није било више лекова па је данас рефундација на 10% што је најбољи резултат годинама у назад. У овој години у здравствену инфраструктуру и набавку опреме инвестирали смо око 120 милиона динара, а до краја године у плану је улагање још 100 милиона динара. У систем војног здравства примљено је 36 лица, од тога 15 лекара, а 35 лекара упућено је на специјализацију, рекао је министар одбране.
Војном здравству се са правом верује, а улагања обнављају уређен и сигуран систем који је деценијама плански уништаван. Свако ко приступи ВС ушао је у систем који брине о њему и његовој породици. Војно здравство је привилегија припадника војске.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас