Prijem 032020.JPG

Министар Вулин: Здравствени радници су хероји који у најтежим временима брину за све нас

31. 03. 2020

Управа за војно здравство Министарства одбране од данас је јача за 95 припадника, којима су министар одбране Александар Вулин и начелник те управе бригадни генерал др сци мед. Угљеша Јовичић уручили решења о пријему у стални радни однос.
- Министарство одбране улагало је у војно здравство и пре епидемије Covid-a. Прошле године војно здравство је у стални радни однос примило око 400 сестара, лекара, помоћног техничког особља, а ове године примићемо више од 130 људи. Ови људи су или чекали годинама да буду примљени у стални радни однос или су наше потпуно нове колеге, које су тек ушле у војно здравство. Ови људи су хероји. Они у најтежим временима брину о сваком од нас. Свако улагање у њих је улагање у квалитет живота сваког од нас - поручио је министар Вулин након уручења решења о пријему у стални радни однос.
Према речима министра Вулина, данас је велики дан за војно здравство. Пријемом у стални радни однос велики број људи решио је своју егзистенцију.
- Министарство одбране, Војска Србије и врховни командант Војске Србије на време су улагали у војно здравство и зато смо спремно дочекали несрећу у виду коронавируса и у стању смо да се против ње боримо - истакао је министар Вулин. Ипак, како каже, не постоји здравство на свету које може да издржи оволику пошаст уколико свако од нас не буде дисциплинован  и не буде слушао савете лекара.
Начелник Управе за војно здравство бригадни генерал др сци. мед. Угљеша Јовичић новопримљеним колегама пожелео је добродошлицу и успех у будућем раду.
- Могу да кажем да ће војно здравство испунити све задатке у вези са новонасталом ситуацијом. Наш задатак је да, осим оболелих од коронавируса, лечимо и пацијенте оболеле од других болести. Војно здравство ангажовано је на читавој територији Републике Србије, од предузимања превентивних мера, обезбеђења карантина, до лечења оних који нису болесни од коронавируса.
Решење о сталном радном односу уручено је и др Јасмини Ивић, специјалисти пластичне, естетске и реконструктивне хирургије, која не крије срећу што јој се остварио сан да буде део тима Војномедицинске академије, на којој је својевремено стажирала и завршила специјализацију.
- Трудићу се свим силама да оправдам указано поверење и надам се да ћу наставити да корачам стазом својих професора, због којих сам данас ту где јесам. Искористила бих прилику да се осврнем на тешко стање које је у нашој земљи и да кажем да смо ми, као лекари, и генерално целокупно медицинско особље, увек спремни да се одазовемо у најтежим тренуцима и да служимо нашим грађанима и нашој војсци - рекла је др Јасмина Ивић.
Према оцени вишег физиотерапеута Војномедицинске академије Владислава Арсеновића, стално запослење у војном здравству отвара многа врата. Он поручује да ће од данас са великим самопоуздањем и сигурношћу кренути ка остварењу својих дугогодишњих планова.
- Овде сам почео да радим са 20 година, а сада у 31. добио сам прилику за стално запослење. Моја емоција је огромна и желим да је поделим са свима који су били део ове приче. С обзиром на тешку ситуацију која тренутно влада, ми смо већ ангажовани негде у секторима где можемо да помогнемо. Као здравствени радник желим да пошаљем поруку да сви будемо стрпљиви, да слушамо оно што нам лекари говоре, јер је то најбоље решење и њихово искуство помоћи ће нам да изађемо из овог тешког стања - рекао је Владислав Арсеновић.
Уручењу решења о пријему запослених у стали радни однос присуствовали су и државни секретар Бојан Јоцић и начелник Војномедицинске академије пуковник проф. др Мирослав Вукосављевић.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас