Stefanovic i Vulin na VMA.jpg

Министри Стефановић и Вулин обишли повређене на ВМА

23. 07. 2017

Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и министар одбране Александар Вулин обишли су са сарадницима ватрогасце МУП и радника тешко повређеног у недавној незгоди у Лучанима. Том приликом обишли су и бескућника кога су хулигани недавно тешко повредили.
Истичући да су сви повређени у недавним пожарима на ВМА добро збринути и да сви лекари и целокупно здравствено особље дају све од себе да им олакшају болове, министар одбране Александар Вулин је рекао:
- Ми смо ту да им помогнемо, да будемо уз њихове породице и покажемо да сваки припадник безбедносних снага наше земље заслужује и има посебну пажњу и посебно поштовање. Здравствене установе каква је ВМА уме да прихвати и испоштује све специфичности које имају припадници безбедносних снага и проблеме с којима се суочавају. Војно здравство је отворено и за цивиле, као и за све припаднике безбедности. Сваки здравствени радник на ВМА даће све од себе да ономе коме је помоћ потребна помогне  по највишим светским стандардима, рекао је министар одбране Александар Вулин.
После обиласка повређених у Интензивној нези, потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић је рекао:
- Уверили смо се још једном колики се надљудски напори улажу на Војномедицинској академији да се људи који су тешко повређени одрже у животу, овде се боре за сваки секунд њиховог живота. Видели смо колико је тежак њихов посао посебно када је степен опекотина тако висок и када су повреде тако тешке. Имамо огромну захвалност МУП за напоре лекара и читавог особља ВМА који се боре за наше припаднике, али и све друге грађане Србије, рекао је министар Стефановић.
Оцењујући стање повређених начелник ВМА пуковник проф. др Мирослав Вукосављевић је рекао да сва четири повређена лица, смештена на Одељењу интензивне неге имају сличне последице екстензивних опекотина.
- Сви су у веома тешком стању, животно угрожени, али се све виталне функције контролишу. Надамо се да ће њихов опоравак, уз изузетне напоре ангажованог медицинског особља тећи својим током, рекао је начелник ВМА пуковник проф. др Мирослав Вукосављевић.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас