and_3167_1674578822.jpg

Министри Вучевић и Грујичић обишли Војномедицинску академију

24. 01. 2023

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић и министарка здравља проф. др Даница Грујичић обишли су данас Војномедицинску академију и одржали састанак поводом унапређења програма трансплантације на државном нивоу. Један од корака унапређења је и иницијатива о формирању Центра за трансплантацију солидних органа, ћелија и ткива ВМА.
Током обиласка Војномедицинске академије министри Вучевић и Грујичић посетили су пацијента коме је недавно урађена кадаверична трансплантација јетре, прва после четири године, и том приликом разговарали са члановима трансплантационог тима о овом комплексном захвату.
Министар Вучевић захвалио је члановима тима за трансплантацију на пожртвованом раду у лечењу најтежих пацијената.
- Оно што је најважније, један људски живот је спасен и продужен на понос свих нас, на понос Министарства одбране, рекао бих целе државе Србије. Дивни људи раде овде на Војномедицинској академији и то је дуга традиција коју нико не сме да потцени, ни да заборави. Рекао бих да Министарство здравља ставља ВМА на место које заслужује у укупној лепези свих здравствених институција и установа - рекао је министар одбране.
Он је честитао професору др Дарку Мирковићу и целом тиму за трансплантацију који је извео овај сложен оперативни захват и истакао да су 492 трансплантације за 27 година на понос ВМА и целе државе.
- Верујем да ћемо имати још боље услове за запослене и пре свега још боље услове за пацијенте који траже и очекују помоћ у оквиру Војномедицинске академије - рекао је министар Вучевић.
Министарка здравља проф. др Даница Грујичић честитала је хируршком тиму ВМА и пацијенту на успешној операцији.
- И даље морамо тако да делујемо, имамо људе који не морају да чекају никога из иностранства, који знају да раде свој посао, где постоји сва инфраструктура. Посебна захвалност сестрама које су неговале пацијента - рекла је министарка здравља.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас