UAE 122015.jpg

Могућност сарадње са УАЕ у области војне медицине

24. 12. 2015

Делегација Уједињених Арапских Емирата (УАЕ), коју предводи шеф Комитета за сарадњу са Републиком Србијом генерал Вахид Ал Заки, посетила је Војномедицинску академију (ВМА). Циљ посете био је упознавање са капацитетима институције, посебно везано за обуку и усавршавања медицинског особља у области ратне медицине и ванредним ситуацијама.
Заступник начелника ВМА пуковник проф. др Зоран Шегрт упознао је саговорнике са основним областима деловања ВМА као војноздравствене, образовне и научноистраживачке институције и пренео очекивања да ће кроз разговор доћи до тема од заједничког интересовања и интереса за будућу сарадњу у области војне медицине. Нагласио је да је ВМА посебно позната по ратној медицини за коју се организују успешни курсеви за домаће и стране полазнике јер особље ВМА има клиничког искуства, као и добар потенцијал научно-наставне базе за такву врсту едукације. Декан Медицинског факултета ВМА Универзитета одбране у Београду пуковник проф. др Небојша Јовић и начелник Сектора за школовање и научноистраживачки рад ВМА пуковник др Мирослав Броћић представили су програм основних, специјалистичких и докторских студија на Факултету односно курсеве који се организују у Тренинг центру за санитетско особље ВМА.
Генерал Ал Заки пренео је задовољство због пријема на ВМА која је позната као једна од најбољих болница у Европи. Рекао је да су заинтересовани да науче нешто из овог добро организованог система за стицање знања и искуства у области медицине, али и за подучавање других на стручне теме. Истакао је да ће следећи корак у успостављању даље сарадње бити експертски састанак како би се дефинисали конкретни правци и области деловања.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас