126.jpg

МОСТОВИ ЕВРОПСКЕ ВОЈНОМЕДИЦИНСКЕ САРАДЊЕ

08. 10. 2010

Београд, 08.октобар- Интензивне међународне активности ВМА настављају се и ових дана у циљу успостављања и унапређења војномедицинске и здравствене сарадње.  С тим у вези у ВМА су боравиле делегације војноздравствене службе Републике Италије, као и делегације Министарства одбране Украјине и Министарства одбране Албаније.

Делегацију војноздравствене службе Италије током посете ВМА предводио је пуковник др Вићенцо Ла Ђоја, док је на челу наше делегације био пуковник проф.др Никола Филиповић, заменик начелника ВМА. Након упознавања са могућностима и резултатима ВМА у домену лечења, превентивномедицинске заштите, фармацеутске, научноистраживачке и образовне делатности и обиласка више организацијских целина наше установе, разматране су могућности унапређења војноздравствене и медицинске сарадње две земље, са посебним акцентом на сарадњу у домену пластичне и ендоскопске хирургије и превентивне медицине.  

Висока делегација војноздравствене службе Министарства одбране Украјине на челу са пуковником проф.др Анатолијем Судраком, замеником начелника Главне војне болнице и Главним хирургом исте, разговарала је  у ВМА са начелником Групе хируршких клиника, пуковником проф.др Небојшом Станковићем и његовим сарадницима. Током боравка у ВМА гости су упознати са организацијом и резултатима хируршке службе ВМА, а договаране су и могућност и модалитети будуће сарадње, посебно у домену  поступања у медицинском збрињавању масовних катастрофа.

Четворочлана делегација анестезиолога из Војне болнице у Тирани боравила је у посети ВМА. Потпуковник др Иво Удовичић упознао је госте из Албаније са могућностима наше Клинике за анаестезиологију и интензивну терапију. –Високо ценимо ВМА и ваша достигнућа и светски признате резултате у свим областима медицине, и желели бисмо да у будућности више сарађујемо, не само у домену анестезиологије и интензивне терапије!-казао је потпуковник др Zhurda Tefik, захваљујући на срдачној добродошлици  и пријему. 
 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас