191.jpg

На националном задатку

30. 03. 2010

Београд, 30.март - У ВМА постоји традиција вишегодишње успешне сарадње са многим високошколским установама у нашој земљи. Стратешко опредељење менаџмента ВМА је непрекидно улагање у кадрове свих профила, носиоце развоја медицинске струке и науке.
Деценијама уназад, ВМА је наставна база за ученике и студенте средњих и високих школа за медицинске сестре и техничаре, а са великим бројем струковних школа остварује изузетно успешну сарадњу на пољу едукације медицинског кадра.
Висока медицинска школа струковних студија „Милутин Миланковић“, као установа која школује кадрове по европским програмима и чије се дипломе признају у САД и ЕУ, у ВМА je препознала поузданог партнера, високо стручан кадар и изузетну наставну базу.
У складу са споразумом о сарадњи две установе, Висока медицинска школа струковних студија „Милутин Миланковић“, обезбедила је бесплатно школовање у 2009/2010 години за медицинске техничаре који су учествовали у мировној мисији УН у Чаду.
- Сарадњу две установе карактерише и квалитет више, то је добро разумевање мисија Војске Србије у којима учествује ВМА као национално благо и стратешки ослонац Министарства одбране Србије. Ми смо препознали потребу едукације кадра који учествује на важним националним задацима и спремни смо да томе дамо свој пуни допринос – истакла је за сајт ВМА проф.др Вера Иланковић, директор Високе медицинске школе струковних студија „Милутин Миланковић“.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас