Povelja UNESCO 2013.jpg

Начелник ВМА почасни члан Националног комитета за биоетику

19. 12. 2013

Начелник Војномедицинске академије бригадни генерал проф. др Маријан Новаковић промовисан је у почасног члана Националног комитета за биоетику Комисије за сарадњу са Унеском Републике Србије на свечаном скупу који је одржан 18. децембра 2013. године у просторијама Српске академије наука и уметности (САНУ). Скуп, којим су копредседавали начелник Института за медицинска истраживања ВМА проф. др Звонко Магић и академик проф. др Владисав Стефановић са Медицинског факултета Универзитета у Нишу, организован је поводом обележавања десет година од оснивања Националног комитета за биоетику.
Поред начелника ВМА, у почасне чланове промовисани су и председник САНУ академик проф. др Никола Хајдин, потпредседник САНУ академик проф. др Љубиша Ракић и декан Биолошког факултета Универзитета у Београду проф. др Јелена Кнежевић Вукчевић.
Национални комитет за биоетику Комисије за сарадњу са Унеском Републике Србије, са седиштем у САНУ, основан је 31. октобра 2003. године. Задатак му је да промовише поглед на етичке и легалне садржаје проистекле из истраживања у науци о животу и да даје подстрек размени идеја и информација, првенствено путем едукације из области основних природних наука, посебно генетике и биомедицине.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас