Nacelnik_Generalstaba_Angole1.JPG

Начелник Генералштаба Анголе посетио ВМА

12. 09. 2016

У оквиру званичне посете делегације Републике Анголе, начелник Генералштаба Оружаних снага Републике Анголе генерал Жералд Сашипенго Нунда са делегацијом посетио је Војномедицинску академију у Београду. Циљ посете било је упознавање са капацитетима Војномедицинске академије и Медицинског факултета Војномедицинске академије Универзитета одбране у Београду.
У име војног санитета госте је поздравио заменик начелника Управе за војно здравство пуковник др Угљеша Јовичић и подсетио да је билатерална сарадња у области војне медицине две земље већ започета, а да је најбољи доказ за то актуелна заједничко трилатерално медицинско ангажовање припадника Оружаних снага Анголе, Националне гарде Охаја и Министарства одбране и Војске Србије у селу Рељан на југу Србије.
Заменик начелника ВМА пуковник проф. др Драган Динчић рекао је да, иако удаљене географски, две земље имају одличну традицију сарадње која је негована кроз размену студената како у бившој Југославији тако и на Универзитету одбране у Београду. Нагласио је да, поред искуства из области медицинских наука, ВМА поседује и знање везано за организацију рада ове организационо комплексне институције, и да је и то једно од поља потенцијалне сарадње у обостраном интересу.
Декан Медицинског факултета Војномедицинске академије пуковник проф. др Небојша Јовић пренео је саговорницима основне предности студија на три нивоа ове академске установе и рекао да је могуће организовати и прилагођене облике образовања и усавршавања, у складу са потребама Оружаних снага Републике Анголе.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас