Načelnik Generalštaba OS Španije na VMA1.jpg

Начелник Генералштаба ОС Шпаније на ВМА

23. 11. 2012

Начелник Војномедицинске академије бригадни генерал проф. др Маријан Новаковић примио је начелника Генералштаба Оружаних снага Краљевине Шпаније адмирала Фернанда Гарсију Санчеза у четвртак, 22. новембра 2012. године на Војномедицинској академији.
Начелник ВМА бригадни генерал Новаковић рекао је да је ВМА почаствована што је шпанска војна делегација на највишем нивоу, која се налази у званичној посети Републици Србији, посетила и ову институцију. Изразио је задовољство развојем билатералне војне сарадње и изнео своје уверење да је област војне медицине један од великих потенцијала, нарочито  везано за школовање, научноистраживачки рад и учешће у медицинским тимовима у оквиру мировних мисија. Упознао је саговорнике са капацитетима ВМА, посебно са Медицинским факултетом ВМА и Тренинг центром за обуку санитетског особља ВМА, који изводи курсеве за припрему учешћа припадника војног санитета у мировним мисијама.
Адмирал Санчез пренео је своје импресије организацијом и радом ВМА, посебно делом који се односи на школовање и усавршавање војних лекара. Рекао је да је Краљевина Шпанија тек започела са школовањем војних лекара за потребе војноздравственог система и да би им ту размена знања и искустава са ВМА била од велике користи.
Саговорници су се сложиле да је унапређење сарадње у области војног здравства у најбољем интересу обе стране.
 
Београд, 23. новембар 2012. године

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас