IMG_0030.JPG

Начелник санитетске службе Мађарске у посети војном здравству

03. 10. 2019

Начелник Управе за војно здравство бригадни генерал др Угљеша Јовичић и начелник Војномедицинске академије пуковник др Мирослав Вукосављевић састали су се данас са делегацијом Оружаних снага Републике Мађарске, коју је предводио начелник санитетске службе бригадни генерал др Иштван Копчо.
Cастанку одржаном у циљу сагледавања могућности унапређења војномедицинске сарадње присуствовао је и декан Медицинског факултета ВМА пуковник др Тихомир Илић.
Током разговора гостима су представљени капацитети и делокруг рада војноздравственог система, а посебно интересовање владало је за организацију службе лечења у ВМА, као и неопходну логистичку подршку. Било је речи и о формирању и усавршавању медицинског кадра на Медицинском факултету ВМА. Део разговора посвећен је темама од посебног интереса, као што су искуства из мировних мисија, а закључено је да постоје значајни потенцијали за унапређење сарадње у области војне медицине.
Након састанка, генерал Копчо одржао је предавање на тему оперативне логистичке подршке у мировним операцијама. Делегација Мађарске посету је завршила обиласком организацијских јединица ВМА како би се ближе упознали са техничком опремљеношћу и организацијом рада Клинике за кардиологију и ургентну интерну медицину, Центра за хипербаричну медицину и Института за радиологију.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас