UK_16_05_2023.jpg

Начелник санитетске службе Уједињеног Краљевства посетио војно здравство

16. 05. 2023

Начелник санитетске службе Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске генерал-мајор проф. др Тимоти Хоџетс (Timothy Hodgetts), започео је вишедневну званичну посету Министарству одбране Републике Србије.
Генерал Хоџетс данас се састао са начелником Управе за војно здравство бригадним генералом др сци вет. мед. Радивојем Анђелковићем и начелником ВМА пуковником проф. др Мирославом Вукосављевићем на Војномедицинској академији ради упознавања са капацитетима војног здравства и рада свих нивоа здравствене заштите. Разговорима су присуствовали и представници ВМА у циљу упознавања британске делегације са начинима обуке и припреме медицинских тимова. Било је речи о досадашњој успешној војномедицинској сарадњи, резултатима учешћа представника обе стране на међународним састанцима припадника светских санитетских служби, али и о врстама едукације медицинара и нивоима школовања на Медицинском факултету ВМА Универзитета одбране.
Током данашње посете декан Медицинског факултета ВМА Универзитета одбране проф. др Соња Марјановић уручила је плакету генерал-мајору проф. др Тимотију Хоџетсу, којом је промовисан у гостујућег професора Медицинског факултета ВМА Универзитета одбране. На свечаности је представљена његова импресивна биографија, а генерал Хоџетс одржао је приступно предавање на тему лидерства, којем је присуствовао значајан број припадника војног здравства и кадета МФ ВМА.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас