405.jpg

Начелник ВМА у Пчињском округу

07. 11. 2008

Бујановац, 7. новембар - Начелник ВМА, генерал-мајор проф.др Миодраг Јевтић посетио је са сарадницима Пчињски округ у оквиру завршних припрема за санитетску вежбу „Сигуран пут 08“, која ће се одржати од 16 до 20. новембра у рејону Бујановачке бање.

„Наша мисија је да примером и делом покажемо да ВМА припада свим грађанима Србије којима је лекарска помоћ неопходна, без обзира на то колико су географски удаљени од Београда. Војска Србије је интегративни део друштва, а скорашња вежба је још једна прилика да се покаже како цивилно војна сарадња складно и ефикасно функционише у свим сегментима у интересу земље и народа“ изјавио је генерал Јевтић и похвалио сарадњу са локалном самоуправом у Врању, Бујановцу и читавом Пчињском округу.
У санитетској вежби која има међународни карактер, учествоваће санитетске снаге Србије, Македоније и Краљевине Норвешке, провериће се, у теренским условима, оспобљеност припадника војног санитета за збрињавање повређених и оболелих у условима масовних катастрофа.

У склопу ове активности, у периоду од 11 до 15. новембра, лекари-специјалисти ВМА ће, у сарадњи са својим колегама из Четврте бригаде Копнене војске, пружати медицинску помоћ локалном становништву у тзв „ пољској болници“ која је подигнута у Бујановачкој бањи. У исто време, истакнути професори ВМА посетиће Здравствени центар у Врању и одржати стручна предавања из области анестезиологије, клиничке фармакологије и токсикологије, док ће специјалисти хематологије, радиологије, неурохиругије и оториноларингологије обављати специјалистичке прегледе пацијената овог здравственог центра.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас